Pub Waski tavoittelee virtuaalisen yhteislaulun ennätystä 8.5.

Julkaistu: 06.05.2020

Tiedote 6.5.2020

Vantaalaispubi tavoittelee virtuaalisen yhteislaulun ennätystä

Vantaalaisessa pubissa järjestetään perjantaina 8.5. virtuaalikeikka, jonka yhteydessä tavoitellaan virtuaalisen yhteislaulamisen Suomen ennätystä. Tähän mennessä korona-aikana on virtuaalisesti järjestetty mm. erilaisia kuoroesiintymisiä, joissa kuorolauluun on osallistuttu lähetettyjen videoiden ja niistä koostettujen yhteisesiintymisten kautta. Videoiden kautta rakennettuihin kuorolauluihin on osallistunut reilut 1000 laulajaa, esimerkiksi veteraanipäivänä virtuaalikuoroon osallistui 1075 laulajaa. Nyt tavoitteena on saada laulajat mukaan kotisohvilta kunnon keikkayleisön tapaan.

 

– Korona-aika on saanut monenlaisia virtuaalisia kulttuuri-innovaatioita aikaan, mutta samaan aikaan yhteislaulamista ei tietääksemme ole vielä kokeiltu, kertoo idean isä, vantaalainen ravintoloitsija Tomi Puikkonen.

Yhteislaulutempaus järjestetään osana striimattavaa ilmaiskeikkaa, joka pidetään uudessa, vielä avaamattomassa Pub Waskessa Vantaan Myyrmäessä. Uuden pubin piti avata ovensa jo huhtikuun alussa, mutta korona sotki suunnitelmat ja nyt ravintoloitsijat odottavat hallitukselta vihreää valoa avaamiselle. Pub Waskeen tulee laaja olutvalikoima, siellä voi myös pelata pelejä ja seurata urheilutapahtumia. Livemusiikki ja keikat tulevat olemaan keskeisessä roolissa pubin palveluissa.

 

– Mietimme, miten voisimme tuoda keikkatunnelmaa tarjolle uudesta pubistamme ihmisille jo ennakkoon. Livemusiikin kuuntelussa olennainen osa on mukana laulaminen, ja siihen toivommekin nyt kaikki keikan katsojat ja kuuntelijat mukaan, kertoo Puikkonen. Hän on myös toinen Pub Wasken perustajista yhdessä vantaalaisen, Toni Aallon kanssa. Kaksikko omistaa lisäksi ravintola Wanda’sin Myyrmäessä.

 

Keikalla esiintyvät vantaalaiset Catharina Zuhlke, Tom Eklund, Ilari Hämäläinen ja Petsku Lemström. Zuhlke osallistui tänä vuonna myös Uuden musiikin kilpailuun ja tuli siinä viidenneksi. Illan järjestelyissä on lisäksi mukana paikallinen Mike’s Dinerin Burgertaxi, jonka kautta keikan aikana voi tilata ruokaa kotikatsomoihin.

 

– Korona on iskenyt voimalla ravintola-alaan ja esiintyvien taiteilijoiden toimeentuloon, mutta meillä on alusta asti ollut kova tahtotila pitää lippua korkealla ja uskoa tulevaisuuteen, ja yksi osoitus siitä on uuden pubimme ja tämän illan rakentaminen. Tämän keikkaillan avulla voimme myös tukea paikallisia muusikoita, Puikkonen perustelee.

 

Yhteislaulukappaleeksi on valittu Pave Maijasen Pidä huolta, joka on muodostunut virtuaalikuorojenkin suosikiksi nyt korona-aikana.

 

– Tällä lauluvalinnalla ja yhteislaululla haluamme osoittaa empatiaa ja tukea terveydenhuolto- ja sosiaalialan sekä ravintoloiden henkilökunnalle, opettajille ja kaikille muille koronan vuoksi koville joutuneille ja vielä joutuville työntekijöille. Me haluamme kantaa kortemme kekoon toivon vahvistamiseksi ja positiivisen tunnelman luomiseksi yhteen perjantai-iltaan, Puikkonen sanoo.

 

Lisätietoja:

 

Virtuaalikeikan ja yhteislaulun striimiosoite: https://www.youtube.com/watch?v=ihPozlTDE8g

Pub Waski – www.waski.fi

Pub Waski facebook: https://www.facebook.com/pubwaski/

Wasken Wirtuaalikeikan tapahtuma: https://www.facebook.com/events/640687536775155/

 

Tomi Puikkonen
Wanda’s Kitchen & Lounge
Pub Waski

0451133224

Ota Yhteyttä

© Pub Waski 2020